253923013

Det var en gång en gubbe som bodde på en liten ö mitt ute i havet

Det var en gång en gubbe som bodde på en liten ö mitt ute i havet.
En dag börjdade det regna, det regnade så mycket att det blev översvämmning. Och när vattnet nådde över vristerna på gubben så kom det en båt, dom skrek: skynda dig, hoppa ombord, vi räddar dig!

Nej! svarade gubben jag tror på Gud han kommer att rädda mig. Så båten åkte iväg utan gubben. Nu nådde vattnet ända till midjan på gubben då kom en båt till, dom skrek: Ta tag i livbojen, vi räddar dig!

Nej! svarade gubben jag tror på Gud, han kommer att rädda mig! Så då åkte också den båten iväg. Nu var det så mycket vatten att det nådde ända upp till halsen på gubben. Då kom det en helikopter dom skrek: Skynda dig, ta tag i repet, vi räddar dig.

Nej! svarade gubben jag tror på Gud han kommer att rädda mig! Men gubben dog och kom upp till himlen.

En dag träffade han Gud uppe i himlen, då frågade han: Gud varför räddade du mig inte? jag har ju alltid varit en god kristen och bett mina böner varje kväll. Hmmm, sa Gud och strök sig på hakan, det var konstigt jag skickade ju två båtar och en helikopter.

loading...

Kommentarer